sobota 27. srpna 2016

Nákupy za srpen


Ahoj, vítám Vás u mého nového článku s názvem:

Knížní nákupy za srpen 2016

Jelikož nákupy za červenec nebyly, ukážu Vám zde jen jednu knihu, kterou jsem si koupila právě v červenci. 

Tato kniha se jmenuje: Nekonečené moře
Pokračování trilogie Pátá vlna. Knihu jsem ještě nečetla, ale už teď se na ni moc těším. 

Popis z databazeknih.cz 
Pokračování románu Pátá vlna. Jak zbavíte Zemi sedmi miliard lidí? Připravíte je o jejich lidskost. Cassie Sullivanová a její druhové přežili čtyři vlny ničení způsobené Jinými. Nyní, zatímco byla lidská rasa téměř vyhlazena a Pátá vlna se žene krajinou, stojí mladí lidé před volbou: připravit se na zimu a doufat v návrat Evana Walkera, nebo se vydat hledat další přeživší, než je nepřítel obklíčí. Protože další útok je velice pravděpodobný – je neodvratný. Nikdo však nemůže očekávat, jak hluboko Jiní klesnou, ani jak vysoko se lidskost dokáže vzepnout.


A teď už se vrhneme na knihy zakoupené v srpnu. Mám v plánu si kupovat ještě 2 další knihy, ale nevím, kdy příjdou, proto je sem nebudu řadit.

Kniha se jmenuje: Dopisy na konec světa
Tuto knihu začínám pomalu číst, ale abych byla pravdivá, příběh je na mne až moc depresivní, pokusím se ji přečíst, ale nic si neslibuji.

Popis z datatbazeknih.cz:
Vše začíná úkolem z anglické literatury: Napište dopis mrtvému člověku. Laurel si vybere Kurta Cobaina, kvůli své sestře, která ho zbožňovala. Zemřel mladý, stejně jako May. Brzy má Laurel notebook plný dopisů mrtvým lidem jako jsou Janis Joplin, Heath Ledger, Amelia Earhart nebo Amy Winehouse, které nikdy neplánuje odevzadat učitelce. Píše o nástupu na střední školu, začátcích nových přátelství, žití se svojí rodinou, první lásce a o tom nejdůležitějším - zkoušení truchlit po May. Ale jak lze truchlit pro někoho, koho jste neopustili? Až když Laurel začne chápat svoji sestru takovou jaká byla - půvabná, úžasná a trochu divná - může začít objevovat svoji vlastní cestu. Hlasem který je lyrický a pravdivý stejně jako oblíbené skladby, Ava Dellaira píše o cestě životem jedné dívky skrz výzvy a vtíravé a srdcervoucí krásy. 

Kniha se jmenuje: S láskou Rosie
Knihu jsem ještě opět nečetla, ale moc se na ni těším. Film byl naprosto dokonalý, tak jsem zvědava na knihu. 
Popis z datatbazeknih.cz:
Hlavní hrdinovia, Rosie a Alex sú najlepší kamaráti. Ich vzťah je zo dňa na deň pevnejší a krajší, no ich cesty zakaždým niečo rozdelí. Keď sa Alex musí s rodičmi z Írska presťahovať do Bostonu, obaja tínedžeri kujú plány, že príde Rosie študovať do Bostonu. Tesne pred odletom sa však Rosie opije na záverečnom plese a otehotnie s chlapcom, ktorého s Alexom neznášali. Sny o vysokej škole, Alexovi, o závratnej kariére sa rozpadnú ako domček z karát a osud sa s hrdinami ešte poriadne zahrá. Kniha S láskou Rosie je zaujímavo poskladaná z listov, e-mailov i četov a určite vás udrží v napätí až do poslednej stránky.

Kniha se jmenuje: Loď mezi hvězdavi
Kniha patří do trilogie, ze které mám pouze tento první díl. Na knihu se těším, ale stále jsem se k ní nedostala.

Popis z datatbazeknih.cz:
Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel. Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít...


Poslední kniha se jmenuje: Dívka ve vlaku
Na tuto knihu se také těším. Je velmi známá, tak jsem zvědavá, proč. 

Popis z datatbazeknih.cz:
Román, který si podmanil všechny žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku, trhá rekordy v rychlosti prodeje a je kritikou označován za letošní Zmizelou. Potřebujete vědět víc? Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem…


Děkuji, za přečtení. Uvidíme se u dalšího článku













2 komentáře:

  1. Ahoj, nabizime spolupraci pro knizni blogery: http://www.cbdb.cz/spoluprace-pro-blogery

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné kousky! Na knížku S láskou Rosie se také chystám :)

    OdpovědětVymazat